Kesäkurpitsaa, tomaattia ja mozzarellaa uunissa

Sisäinen italialaiseni täällä taas. Kävin Lidlissä ja löysin a) pieniä, kiinteitä kesäkurpitsoja sekä b) mozzarellaa, joista tietenkin piti yhdessä väsätä jotain. Yhdistävä tekijä oli, yllätys yllätys, tomaatti. Keittelin pienen tomaattikastikkeen, maustoin sen tuoreella basilikalla, ja sitten kaikki päätyi uuniin.



Kesäkurpitsaa, tomaattia ja mozzarellaa uunissa

4 annosta

Tomaattikastike
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
2 prk tomaattimurskaa
suolaa, sokeria
ripaus chiliä
oreganoa, meiramia, timjamia
tuoretta basilikaa

Kuullota hienonnettu valkosipulinkynsi öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja kuivat mausteet.
Kiehauta ja jätä sitten hautumaan noin puoleksi tunniksi.
Lisää lopussa silputtua tuoretta basilikaa.

Muut

4 hyvin pientä kesäkurpitsaa
2 palloa mozzarellaa
parmesaania

Höylää kesäkurpitsat juustohöylällä pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi.
Levitä pellille, päälle vähän öljyä, ja paista 250 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Raasta parmesaani valmiiksi. Viipaloi mozzarellat.

Kokoa vuokaan:
- pohjalle tomaattikastiketta, sitten kerros kesäkurpitsaa, vähän parmesaania ja kolmasosa mozzarellasta
- seuraava kerros: tomaattikastiketta, kesäkurpitsaa, parmesaania, toinen kolmannes mozzarellasta
- seuraava kerros: tomaattikastiketta, kesäkurpitsaa, parmesaania
- viimeiseksi: tomaattikastiketta, loput mozzarellasta

Sitten uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti