Paahdettua myskikurpitsaa, fetaa ja sitruskvinoaa

Selailin ruokablogeja saadakseni inspiraatiota ruokalistalle, kun osuin Fanni & Kaneli -blogiin. Sielä silmiin pisti Paahdettu kurpitsa ja feta-kvinoasalaatti, joka kuulosti juuri siltä, mitä halusin. Käytin myskikurpitsaa, koska sitä saa edelleen lähikaupasta. Kun verigreipit olivat paitsi sesongissa, myös tarjouksessa, käytin sellaista sitruunan sijaan. Muuttelin hieman määriä, mutta kaikki kunnia Fanni & Kanelille alkuperäisestä ohjeesta.



Paahdettua myskikurpitsaa, fetaa ja sitruskvinoaa

kuusi annosta

2 myskikurpitsaa
3 punasipulia
öljyä
2 dl kvinoaa
4 dl vettä
ripaus suolaa
1 verigreippi (tai muu sitrus)
salaattisekoitusta
1 levy fetaa

Halkaise myskikurpitsat, poista siemenet ja paloittele lohkoiksi. Paahda myskikurpitsanlohkoja 200 asteessa kunnes ne ovat lähes kypsiä (noin puoli tuntia, riippuen lohkojen koosta).
Lohko punasipulit, lisää ne pellille ja pirskottele päälle vähän öljyä. Paista vielä noin kymmenen minuuttia.

Kiehauta vesi. Huuhtele kvinoa lämpimällä vedellä ja lisää kattilaan. Keitä n. 10-15 minuuttia.  Lisää ripaus suolaa.
Purista verigreipin mehu ja lisää se kypsään kvinoaan hyvin sekoittaen.

Laita lautaselle sitruskvinoaa, sitten salaattisekoitusta, punasipulia ja myskikurpitsaa. Murustele lopuksi päälle fetaa.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti