Halloumia ja minttupestolla maustettua perunasalaattia

Teen kesäisin uusista perunoista hunajaista perunasalaattia halloumin kanssa. Tällä kertaa teki mieli kokeilla jotain hieman erilaista halloumi-perunayhdistelmää, ja hetken nettiä selattuani löysin houkuttelevan ohjeen. Perunasalaatti minttu-parmesaanikastikkeella muuttui kuitenkin keittiössäni hieman, joten alla muunneltu ohje. Alkuperäisessä ohjeessa ei myöskään ole mainittu halloumia, mutta se sopii loistavasti tämän perunasalaatin kaveriksi.



Halloumia ja minttupestolla maustettua perunasalaattia

4 annosta

2 palaa halloumia
vähän alle kilo keitettyjä uusia perunoita
1 nippu retiisiä
80 g babypinaattia
n. 200 g herneitä
1 ruukku herneenversoja
1/2 dl auringonkukansiemeniä

Minttupesto
1 ruukku minttua
1 sitruunan kuori raastettuna
4 rkl sitruunamehua
50 g parmesaania raastettuna
1/2 dl oliiviöljyä

Tee minttupesto: Riivi mintunlehdet kulhoon ja lisää loput aineet. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tee perunasalaatti: Paloittele perunat kulhoon. Viipaloi retiisit ja lisää ne sekä pinaatinlehdet, herneet ja pätkityt herneenversot perunoiden joukkoon.
Paahda kuumalla, kuivalla pannulla auringonkukansiemenet ja lisää ne kulhoon.

Sekoita minttupesto perunasalaatin kanssa.
Paloittele halloumi ja paista palat molemmin puolin pannulla. Tarjoile.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti