Vohvelit

Kun sataa, tekee mieli vohveleita. Vohveleita, mansikkahilloa ja Carl Barksin Aku Ankkoja. Niinpä kaivoin vohveliraudan kaapista (ja kävin kirjastossa lainaamassa Akuja) ja paistoin vohveleita. Tämä vohveliohje on useimpia hieman kevyempi, sillä tähän ei tule 50 grammaa voita tai margariinia vaan pari ruokalusikallista rypsiöljyä. Lopputulos oli niin herkullinen, että ehdin just just ottaa kuvan ennen kuin viimeisen vohvelinkin loppu hävisi.



Vohvelit

12 kpl

3 kananmunaa
4 dl maitoa
1-2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää maito, öljy ja suola ja vispaa sekaisin.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos hiljalleen kulhoon koko ajan vispaten.
Anna taikinan turvota vartti. Paista sitten vohveliraudalla.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti