Broileri-nektariinisalaattia

Voisin elää melkein pelkillä salaateilla. (Melkein, sillä joskus täytyy saada pastaa tai pihviä). Erityisesti ne ovat kesäruokaa, mutta hyvä salaatti maistuu kyllä muulloinkin. Salaatti on mielestäni kaikkea muuta kuin tylsää ruokaa, sillä muuntelumahdollisuudet ovat loputtomat: käytä pohjana erilaisia salaatteja, vaihda kastike tai jätä se pois, muuttele kasviksia sen mukaan mitä on ja hups, tuli luotua aivan uusi ruoka. Vähän sillä periaatteella syntyi tämäkin salaatti, josta sitten tulikin ihanaa.



Broileri-nektariinisalaatti

kahdelle

250 g broilerinfilettä
öljyä
sale & pepe
timjamia
sitruunamehua
sekalaisia salaatteja
1 kevät(puna)sipuli
fetaa
maissia (esim. 1/2 pieni purkki tai 1-2 kypsää maissintähkää, josta irrotat jyvät)
2 nektariinia
auringonkukansiemeniä
oliiviöljyä (miulla oli appelsiinilla maustettua) + balsamiviinietikkaa

Kuumenna vähän öljyä pannulla ja ruskista broilerinfileet molemmilta puolilta. Mausta ja jätä kannen alle hautumaan kypsiksi.
Pese kasvikset. Laita salaatit lautasille, hienonna kevätsipuli ja lisää se. Lisää maissi ja feta salaatin päälle ja sekoita hyvin.
Viipaloi nektariinit ja lisää ne salaatin päälle. Ripottele päälle auringonkukansiemeniä.
Sekoita oliiviöljy ja balsamico keskenään ja ripottele salaatin päälle.
Viipaloi broilerinfileet ja lisää ne lopuksi salaatin päälle.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti