Harry Potterin kermakalja / Butterbeer & Butterscotch

Minussa asuu pieni potteristi. Kiinnostukseni Harry Potteriin ei ole lähelläkään samaa kokoluokkaa kuin kiinnostukseni Marilyn Monroeen, mutta riittävästi sukeltaakseni säännöllisen epäsäännöllisesti taikamaailmaan joko kirjojen tai elokuvien kautta. Saattaa olla, että olen tehnyt muutaman tupatestin selvittääkseni, mihin tupaan kuuluisin. Olen muuten riittävän vanha kuuluakseni siihen porukkaan, joka luki ensimmäiset neljä Harry Potteria niiden ilmestyttyä, ja sitten odotti viidennen kirjan ilmestymistä useamman vuoden. Se oli kuulkaa pitkä odotus. Ja Harry Potter -innostukseni riitti siihenkin, että kun Lontoonmatka varmistui, googletin heti, mitä Harry Potter-aiheista Lontoolla on tarjota. (Vaan mikäs olikaan varsinainen syy lähteä Lontooseen? Marilyn Monroe. No niin.)

Lontoo tarjoaisi enemmänkin Harry Potteria, mutta me kävimme Minaliman näyttelyssä sekä tietenkin King's Crossin rautatieaseman laiturilla 9 3/4. Ehkä ei ole kovin ällistyttävää, että laiturin vieressä on kauppa, josta voi kätevästi ostaa kaikenlaista Harry Potteriin liittyvää. Kaupan hyväksi on kuitenkin sanottava se, että se on tyylikäs eikä väkinäistä krääsää myyvä pulju. Innostuin sitten sielläkin, ja Hogwarts Teacher -aiheisia t-paitoja kyseltyäni (ei kuulemma ole) päädyin ehkä maailman hienoimpaan mukiin. Muilla voi olla Taika-mukeja, miulla on taikamuki.

Harry Potterin maailmassa on vaikka minkälaisia maagisia herkkuja, joita voi enemmällä tai vähemmällä menestyksellä toteuttaa jästimaailmassakin. Koska minusta ei kerta kaikkiaan ole väkertämään mitään suklaasammakoita, päädyin kermakaljaan. Internet on kermakaljan (engl. butterbeer) ohjeita pullollaan, ja heitän nyt oman sekoitukseni joukkoon. Tämä versio on alkoholillinen, mutta siitä saa alkoholittoman käyttämällä alkoholitonta ginger alea/beeria ja jättämällä rommilurauksen pois. Tein tähän myös butterscotch-kinuskin itse, joten sen ohje tulee ensin. Butterscotch-kinuskia jää yli, mutta se tuskin surettaa ketään.



Butterscotch-kinuski

60 g voita
reilu 1 dl fariinisokeria
reilu 1 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
ripaus vaniljasokeria

Sulata voi kattilassa.
Lisää fariinisokeri ja kerma ja suola.
Keitä keskiteholla hiljalleen sekoitellen noin 10 minuuttia.
Lisää vaniljasokeri ja sekoita.
Anna jäähtyä tai käytä lämpimänä.



Kermakalja / Butterbeer

kaksi isoa mukillista

1/2 litraa ginger beeriä
3 dl maitoa
1/2 dl – 1 dl butterscotch-kinuskia (riippuen siitä, miten makeaa haluat)
tujaus rommia
2 keltuaista
1/2 dl sokeria

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Jätä odottamaan.
Sekoita kattilassa ginger beer, maito ja butterscotch-kinuski. Kuumenna, mutta älä kiehauta.
Lisää rommi ja keltuaisvaahto. Sekoita rauhallisesti.
Jaa mukeihin ja nauti.

Kommentit

  1. Heh, Taika ja taika... miun maun mukkaa taika pienellä teellä! Enpä ollu ennen aatellukkaan, että butterbeer on jästimaailmassakin olemassa - varmaan kun oon niin epäenglantilainen. -Pittääpä siis kokkeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, miekin tykkään taikamukistani :) Aikani butterbeeristä luettuani tuumin, että tätä nyt on vaan pakko tehdä, joten sitten tein.

      Poista
  2. Minä en ole lukenut Pottereita kuin kaksi ja nähnyt vissiin yhden leffan, mutta jopa minä olen kuullut tästä butter beeristä ja olen ollut siitä kovin kiinnostunut! Todella jännä resepti, mutta niinhän ne taitaa siinä maailmassa ollakin (muistelen jotain erikoisia karkkimakuja tässä...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onhan siellä myös niitä joka maun rakeita – siis kirjaimellisesti JOKA maun: jollekin epäonniselle osui korvavaikun makuinen...

      Poista
  3. Whaaat?? Tää kuulostaa niin omituiselta, että sen on pakko olla hyvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miun mielessä kermakalja on vähän niin kuin superpehmeä ja vähän makea maitokahvi, mutta kahvia ei ole vaan tilalla kai sitten jonkin mallin olutta... En kuulu oluenjuojiin, mutta ginger beer on hyvää, joten siitä se sitten muotoutui :)

      Poista
    2. Jos tämä sopii myös ei oluen ystäville, sitä täytyy varmaankin kokeilla.

      Poista
    3. Sopii! Ginger beer ei maistu varsinaisesti oluelle ollenkaan, ja kun siihen vielä sekoitetaan maitoa, kinuskia ja kaikkea muuta, ei maku tosiaan muistuta peruskaljaa.

      Poista
  4. Pakko myöntää, että aika harvoin minulla loksahtaa leuka auki erilaisten ruokien tai kuomien suhteen, mutta nyt loksahti. Olin hetken ihan "Whaaaaatttt???". Tämä kuulostaa niin mielenkiintoiselle, että en voi olla kokeilematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko tässä on olla jotain taikaa reaktioista päätellen :)

      Poista
  5. Pakko kokeilla, kuulostaa aivan älyttömän hyvältä!

    VastaaPoista
  6. Vau, mikä resepti. Pakko olla hyvää! :) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on jotain vähän egg nog -tyylistä, mutta silti on ihan oma juttunsa.

      Poista
  7. haah - todellakin uusi tuttavuus :-)

    VastaaPoista
  8. Siis ihan mahtavaa! :D pakko kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, marraskuu kaipaa vähän taikaa :)

      Poista
  9. Aikamoinen drinksu, pakko olla hyvää kun on rommia. :D

    VastaaPoista
  10. Ihanan herkulliselta kuulostava resepti!!!

    VastaaPoista
  11. Olen vältellyt Lontooseen menoa, vaikka mieheni sinne haluisi. Jos saisin siitä teemamatkan Harry Potter juttuja katsomaan, sehän voisikin olla kiinnostava...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellähän pyörii nyt Palace Theaterissa Harry Potter and the Cursed Child -näytelmäkin. Teemamatka onnistuis varmasti.

      Poista
  12. En ole koskaan pitänyt oluesta tai kahvista, mutta niiden omituisista mixauksista kylläkin. Tämä vois olla just mun omituiseen makuaisiin sopivaa.

    VastaaPoista
  13. Harry Potter <3 mutta kermakalja, nyt on todella eksoottinen sekoitus. Tosin tykkään kaikista elementeistä eli hyväähän se varmaan on :)

    VastaaPoista
  14. Täällä yksi Harry Potter fani! Tosi erikoisen kuuloinen juoma, mutta miksikäs ei! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harry Potter -fanin pitää ehdottomasti kokeilla tätä :)

      Poista
  15. Kävin juuri kesällä Lontoon lähistöllä siellä Harry Potter Studiosilla, suosittelen kyllä lämpimästi kaikille faneille! Ja sai sieltä ostaa myös tätä butterbeeriä (alkoholitonta versiota), mutta oli kyllä niin äkkimakeaa että suurin osa jäi juomatta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuonne studioille miun on joskus pakko päästä. Sitten vois vertailla omaa kermakaljaa viralliseen versioon :)

      Poista
  16. Useat Harry Potter-opiskelijajuhlat järjestäneenä en ole vieläkään keksinyt kunnolla, miten se kermakalja onnistuisi, mutta tässä hyvä resepti seuraavaa kertaa varten :)

    VastaaPoista
  17. Vinkeä ohje, kiva olisi maistaa!

    VastaaPoista
  18. No kyllä on tuhdin kuuloinen juoma - ja samlla tosi houkutteleva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhti on kyllä just oikea sana kuvaamaan kermakaljaa.

      Poista
  19. Ompa jännä! Menisi varmaan jälkkärijuomana ja tuhti on vaan hyvä ominaisuus nyt talvella :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti