Lean Mean Vegan Machine (Lontoo kotikeittiössä)

Tai oikeastaan Lean Mean Melkein-Vegan Machine. En nimittäin voinut vastustaa voin ja öljyn sekoituksessa paistamista, mutta sehän ei estä ketään muuta olemasta täysin vegaanilinjalla. Ja juuri tällaisesta vegaaniruoasta pidän: ruoasta, joka sisältää runsaasti kasviksia niin että se on oikeastaan vahinkovegaanista. Siis jos en olisi käyttänyt voita.


Söin Lean Mean Vegan Machinen Camdenin ruokamarkkinoilla lähes tunnin jokiristeilyn päätteeksi auringon alla, itkupajujen ja kanaalien risteymässä. Makuelämys oli niin mahtava, että meinasin itkeä  ilosta. Siksi Lean Mean Vegan Machinea oli pakko toisintaa kotonakin, tosin pienin muutoksin: jätin riisin pois. Tämä ei ollut mitenkään huono muutos, sillä kotonakin siitä tuli kyynelehdittävän hyvää.



ps. Tämän ruoan myötä pidin ensimmäistä kertaa korianterista.







Lean Mean Vegan Machine

4 annosta

2 pussia salaattisekoitusta
1/2 kg perunoita paloina (uudet perunat olisivat aivan ihania kokonaisina tai puolikkaina)
lohko punakaalia
2 punasipulia
s&p
1/2 dl vettä
1/2 dl balsamicoa
1/2 dl punaviinietikkaa
sokeria
2 tlk kidneypapuja
1 keittobanaani
voita + öljyä (tai pelkkää öljyä, jolloin ruoka on aidosti vegan)
4 avokadoa
sitruunamehua
mustapippuria
4 kevätsipulia hienonnettuna
1 tuore chili hienonnettuna (siemenet poistettuna, jos et halua kauhean tulista)
auringonkukansiemeniä
tuoretta korianteria

Levitä salaattisekoitus lautasille.
Keitä perunat kypsiksi, valuta vesi ja anna perunoiden kuivua hetki.

Hienonna sipulit ja punakaali. Kuullota sipulia (voissa ja) öljyssä viitisen minuttia. Lisää sitten punakaali ja mausta. Anna kypsyä vielä viisi minuuttia.
Lisää vesi, balsamico, punaviinietikka ja sokeri. Sekoita hyvin ja anna kypsyä keskiteholla, kunnes neste on lähes haihtunut (n. 15 min.). Lisää lopuksi huuhdellut kidneypavut ja sekoita hyvin.

Tee guacamole: Halkaise avokado pituussuunnassa, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Hienonna hedelmäliha haarukalla ja mausta sitruunamehulla ja pippurilla.

Kuumenna pannulla (voita ja) öljyä. Viipaloi keittobanaani. Paista paloja kummaltakin puolelta pari minuuttia ja siirrä sitten talouspaperin päälle.
Paista samalla pannulla perunoihin rapea pinta.

Kokoa salaattipedin päälle punakaali-papuseosta, paistettuja perunoita, guacamolea ja paistettua keittobanaania. Viimeistele kevätsipulilla, auringonkukansiemenillä, chilillä ja tuoreella korianterilla.

Kommentit

  1. Vahinkovegaaninen on mainio sana :)

    VastaaPoista
  2. Afrikanserkku ei ikinä tarjoa ateriaa, johon ei kuuluisi plantaania- jospa sitä nyt kerrankin ryhdistäytyisi ja kokeilisi itsekin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie rakastuin siihen Lontoossa, onneksi sitä saa täältäkin!

      Poista
  3. Piintyneenä lihaanina olen itsekin löytänyt välillä itseni vahinkovegaanina. Ja hyvä niin, sillä kasvisruok on hyvin ja ajatuksella valmistettuna todella herkullista.

    VastaaPoista
  4. Mun mielestä vahinkovegaaniset ruuat on ihan parhaita! Välillä huomaan tehneeni sellaisia itsekin. Olen huomannut, että lapsetkin suhtautuvat vahinkovegaanisiin annoksiin positiivisesti kun taas hakemalla haettu vegaaniruoka aiheuttaa ennakkoluuloja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti