Kurpitsarisotto

Lähikauppamme huomioi kiitettävästi vuodenajat tuoreosastollaan. Tämän syksyn aikana siellä on ollut tarjolla jo kolmenlaista kurpitsaa: sitä tavallista, myskikurpitsaa ja nyt miulle uutta tuttavuutta: hokkaidokurpitsaa. Hokkaidokurpitsaa voi käyttää samoin kuin tavallistakin kurpitsaa, ja mie tein siitä tällä kertaa risottoa. Pehmeä ja vähän makeahko kurpitsa yhdistettynä sinihomejuuston voimakkuuteen on mielettömän hyvä yhdistelmä!



Kurpitsarisotto

4 annosta

1 pieni (esim. hokkaidokurpitsa) tai 1/2 iso
voita + öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
tuoretta salviaa
sale & pepe
risottoriisiä (ehkä n. 6 dl?)
valkoviiniä
noin 1 litra kuumaa vettä (vedenkeitin on ystävä)
nokare voita
parmesaania
sinihomejuustoa

Puolita hokkaidokurpitsa, poista siemenet ja rihmat ja laita uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi tai kunnes tuntuu haarukalla kokeillessa pehmeältä. 
Kaavi kurpitsan liha kulhoon, lisää vähän vettä ja soseuta esim. sauvasekoittimella. Lisää noin litra kuumaa vettä ja sekoita. 
Kuullota sipulia, valkosipulia ja salviaa pannulla voi-öljyseoksessa keskilämmöllä. Lisää risottoriisi ja jatka kuullotusta koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää valkoviini ja sekoita. 
Lisää kurpitsasosetta noin pari desiä kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää seosta, kun edellinen satsi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. 
Jos sose loppuu ja riisi on vielä raakaa, lisää vähän pelkkää kuumaa vettä. 
Kun riisi on kypsää, lisää vielä nokare voita, raasta mukaan parmesaania ja sekoita. Tarjoile sinihomejuustomurun kanssa. 

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti