Lemon curd

Kevät on miusta sitruuna-aikaa. Sitruunat antavat jo lupauksen keväästä ja jopa kesästä, ja niillä voi hyvin torjua sitä, mikä on realiteetti maaliskuussa: räntää tulee vaikka oli jo keväistä. Teen varmaan joka kevät lemon curdia, joka on monipuolinen herkku: sitä voi levittää skonssien tai paahtoleivän päälle, pavlovaan tai... syödä pelkiltään, niin kuin mie joskus teen. Pelkiltään syömiseen vinkki: heitä pieni määrä lemon curdia pakastimeen, anna sen jäätyä ja herkuttele.

Tässäpä nyt oikein hieno kuvasarja lemon curdin valmistuksesta.  Lemon curd sopii sekä värinsä että makunsa puolesta myös pääsiäiseen.




Lemon curd

3 kananmunaa
3/4 dl sitruunamehua
1 1/2 dl sokeria
1 rkl sitruunankuoriraastetta
55 g voita

Sekoita munat, sokeri ja sitruunamehu kulhossa.
Laita kulho vesihauteeseen (kattilassa olevan veden pitää poreilla hiljaa). Sekoita seosta jatkuvasti, kunnes se sakenee (n. 10 minuuttia).



Nosta kulho pois vesihauteesta. Siivilöi, jos tahnassa on kokkareita.
Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja sekoita kuutiot tahnaan niin, että ne sulavat.



Lisää raastettu sitruunankuori.
Peitä kulho kelmulla ettei lemon curdin pintaan tule kuorta. Lemon curd säilyy jääkaapissa noin viikon.


Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti