Mustapapu-kvinoatäytteiset tortillat

Kvinoainnostus jatkuu. Tällä kertaa kokeilin muunnosta chili con carnesta. Jauhelihan tilalle laitoin kvinoaa, pavut olivat tällä kertaa mustapapuja, ja väriä tuomaan heitin joukkoon pussillisen maissia. Olipas taas kerran hyvää.



Mustapapu-kvinoatäytteiset tortillat


1 dl kvinoaa
2 1/2 dl vettä (kvinoan keittämiseen)
1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria
jeeraa
chiliä
1 prk mustapapuja
1 pss pakastemaissia

Lisäksi
tortilloita
creme fraichea tai turkkilaista jogurttia
avokadoja
salaattia
tuoreita tomaatteja

Huuhtele kvinoa kuumassa vedessä. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kvinoa ja keitä kypsäksi (n. 15 minuuttia).
Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä pannulla öljytilkassa n. 5 min. Lisää sitten chili ja jeera.
Lisää tomaattimurska sekä loput mausteet. Huuhtele pavut ja lisää nekin pannulle. Jätä hautumaan.
Sulata pakastemaissit ja lisää ne sekä kvinoa pannulle. Anna hautua vielä jonkin aikaa.

Kuutioi tomaatit ja avokadot. Levitä tortillalle jogurttia ja lisää mustapapu-kvinoatäytettä, salaattia, tomaattia sekä avokadoja. Kääräise kiinni.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti