Tonnikalaleivät

Olin kesällä 2001 kielikurssilla Kaliforniassa. Mietimme isäntäperheen kanssa, mitä evästä miulle keksittäisiin "koulupäivän" ajaksi. "How about I make you tuna salad?" rouva ehdotti. Mikäs siinä, kyllähän miulle tonnikalasalaatti maistuu.

Ihmetys oli suuri, kun eväsrasiasta löytyi leipäpari, jonka välissä oli majoneesiin sekoitettua tonnikalaa ja oikein pieneksi silputtua salaattia. Paljastui, että amerikkalaisten tuna salad tarkoittaa leipien väliin laitettavaa täytettä, jossa on vähän tai ei ollenkaan itse salaattia. Hyvää se kyllä oli, vaikkei ollutkaan ihan sitä tonnikalasalaattia, jota itse olin ajatellut.

Jostain tuo tonnikalaleipä palasi mieleen, ja päätin tehdä siitä oman versioni. Koska en ole kauheasti majoneesin perään, korvasin sen turkkilaisella jogurtilla (kreikkalainen sopii varmasti yhtä lailla). Sinappi meillä on kotitekoista, hieman makeaa ja melko voimakasta, joten jos käytät eri tyyppistä sinappia, kannattaa testailla ja maistella.



Tonnikalaleivät

täytettä riittää neljään leipäpariin

1 sellerinvarsi
1/2 nippua ruohosipulia
reilu 1/2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
2 tl sinappia
ripaus mustapippuria
pari pisaraa sitruunamehua
1 prk tonnikalaa
salaatinlehtiä
paahtoleipää

Hienonna sellerinvarsi ja ruohosipuli. Sekoita kaikki muut täytteen aineet paitsi tonnikala keskenään.
Valuta tonnikala ja lisää se täytteeseen. Sekoita.
Paahda paahtoleivät. Laita toisen leivän päälle salaatinlehtiä ja tonnikalatäytettä, ja toinen leipä kanneksi päälle.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti