Letut

Mitäpä olisi kesä ilman lettuja. Miusta letut sopivat parhaiten sadesäähän, joten tämä kesä on ollut erinomainen lettukesä. Paistan letut valurautapannulla, siirrän ne lautaselle kannen alle pysymään lämpiminä, sitten mansikkahillopurkki pöytään... Rakkaalla lapsella on monta nimeä (lettu, lätty, räiskäle ja virallisin: ohukainen), ehkä käy selväksi, mille puolelle termikiistassa kuulun.



Letut

en muista montako, mutta kahdestaan syötiin itsemme ähkyyn

5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl öljyä

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kierrevatkaimella niiden rakenne rikki.
Lisää vehnäjauhot ja noin puolet maidosta. Vatkaa hetki.
Lisää loput maidosta ja öljy. Vatkaa taas vähän niin, että taikina on tasaista.
Jätä odottamaan noin puoleksi tunniksi.
Kuumenna pannu (ja vähän öljyä). Kaada taikinaa pannulle, anna sen kypsyä ja käännä. Paista toiselta puolelta kauniin kullanruskeaksi ja nosta pois.
Sekoita lettutaikinaa välillä koska jauhot tahtovat painua pohjaan.
Toista, kunnes kaikki letut ovat valmiita. Sitten herkuttele.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti