Feta-artisokkatäytteiset croissantit ja Marilynin ruokaa Savon Sanomissa

Viisi vuotta sitten kirjoitin pro graduni Marilyn Monroen suhteesta ruokaan (kyllä, näinkin voi yliopistosta valmistua maisteriksi). Tänä vuonna Marilyn täyttäisi 90 vuotta, joten Savon Sanomien toimittaja Marita Tiihonen otti yhteyttä tehdäkseen jutun Marilynin suhteesta ruokaan. Viime keskiviikkona sitten kokkasin toimittajalle ja kuvaaja Juha Poutaselle ruokaa Marilynin tyyliin: chili con carnea, feta-artisokkatäytteisiä croissantteja sekä mimosat. Juttu on luettavissa myös netissä, ja mukana on myös video: tutustu siis, miten ollaan Keittiössä Marilynin tapaan ja kuinka Marilyn suosi pihviä ja samppanjaa


Pidän croissanteista. Täydelliseen aamiaiseen kuuluu ehdottomasti croissantit ja mukillinen maitokahvia. Täydelliseen aamuun ei sen sijaan kuulu kukonlaulun aikaan herääminen ja taikinan veivaaminen. Siksi tunnustan ilman omantunnontuskia, että teen croissantit aina suoraan valmiista purkista. Siitä sellaisesta, jota pitää repäistä kunnes purkki poksahtaa auki. Pienenä pelkäsin sitä PUF-poksahdusta, mutta nyt pärjään, koska PUF tietää croissantteja.



Feta-artisokkatäytteiset croissantit

1 prk croissant-taikinaa
6 artisokansydämenpuolikasta purkista
1/2 levy fetaa

Leikkaa fetasta kuusi kapeaa palaa.
Avaa croissantpurkki ja rullaa taikina auki. Irrota palat toisistaan.
Laita croissantpalan keskelle pötkö fetaa ja yksi artisokanpuolikas. Rullaa kiinni. Tee sama lopuille croissantkolmioille.
Paista croissantpurkin ohjeiden mukaan.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti