Thai-kasvis-kvinoaa casheweilla
En kovin usein yritä mitään aasialaistyyppistäkään ruokaa kotona. Tämän ruoan "thai" on lähinnä kastikkeessa. Käytän harvoin mitään valmiskastikkeita (poikkeuksena pesto), mutta tätä varten ostin maapähkinä-kookoskastiketta. Sillä välin, kun kvinoa viihtyi kattilassa, pilkoin kasviksen toisensa perään. Lopuksi yhdistin kvinoan ja kasvikset, lisäsin kastiketta ja vielä casheweita. Tuli ihanaa!
Ohje on melkein vegaani – jos kastikkeen viitsii veivata itse, saa tästä täysin vegaanisen.
Thai-kasvis-kvinoaa casheweilla
8 annosta
4 dl kvinoaa
8 dl vettä
ripaus suolaa
1-2 sitruunan mehu
Kiehauta vesi. Huuhtele kvinoa. Lisää kvinoa kiehuvaan veteen, ripauta vähän suolaa perään ja keitä kannen alla matalalla lämmöllä n. 15 minuuttia.
Purista sitruunoista mehu. Sekoita se kypsän kvinoan joukkoon. Anna jäähtyä.
3 pientä porkkanaa
1/2 punakaali
4 kevätsipulinvartta
1 paprika
Raasta porkkanat. Pilko punakaali. Hienonna kevätsipulinvarret. Kuutioi paprika.
Sekoita kaikki kasvikset keskenään isossa kulhossa.
maapähkinä-kookoskastiketta (Pirkan)
cashewpähkinöitä
Laita lautaselle kvinoaa ja päälle runsaasti kasviksia. Mausta maapähkinä-kookoskastikkeella ja ripottele lopuksi vielä cashewpähkinöitä.
Kommentit
Lähetä kommentti